About

Mijn naam is Axel de Ruiter ik ben 20 jaar oud. Ik volg de opleiding Communication and Multimedia Design hbo-bachelor op de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Axel de Ruiter

c05c2406c4312c886200472b7d734d6e kopie

Opleiding

In 2017 ben ik begonnen aan de opleiding mediavormgever mbo 4. Wat ik bij deze opleiding onder andere gedaan heb is het onderzoeken, voorbereiden en ontwerpen van digitale beelden en drukwerk en het presenteren hiervan. In het eerste semester van het tweede leerjaar heb ik meer inzet getoond, ik heb vakken uit het derde leerjaar gevolgd en een extra project opgeleverd. Hierdoor heb ik deze opleiding in 3 jaar afgerond in plaats van 4 jaar.

 

Momenteel zit ik in het eerste leerjaar van de opleiding Communication and Multimedia Design. Dit is een brede opleiding waar wij worden opgeleid tot professionals op het gebeid van visual design, user experience design en programmeertalen. Wij richten ons hoofdzakelijk op digitale infaces (bijvoorbeeld: websites, apps en schermen op fysieke producten). Hieronder vallen: het doen van onderzoek, het testen van het product, prototyping en coderen.

Ervaring

In 2017 heb ik stage gelopen bij drukkerij Heijnis en Schipper waardoor ik gekozen heb voor de opleiding mediavormgever mbo 4. In het eerste leerjaar van deze opleiding heb ik stage gelopen bij J&S Webshops, hier heb ik kennis opgedaan over e-commerce. In mijn examen jaar (2019/2020) heb ik stage gelopen bij Talpa Media (dit bedrijf heet nu ITV Studios Netherlands). Bij dit bedrijf heb ik voornamelijk video’s gemonteerd voor het programma “Wat Eten We?”, zowel voor online als voor tv. Drie maanden voordat mijn huidige opleiding begon ben ik bij ITV fulltime in dienst als junior beeldredacteur geweest.

Werkwijze

Van begin tot eind staan hierin de stappen omschreven die ik onderneem om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

Software

Dit zijn de programma’s die ik gebruik tijdens het ontwerpprocess.